المنتدىالمجلةإتصل بنامركز المصري
الأوسمةالرصيدالمكافأت الشهريةشرح المنتدى
أهلاً و سهلاً بك فى منتدى المصري.
أهلاً وسهلاً بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه



إحصائيات المنتدى
أفضل الأعضاء فى هذا الشهر
أخر المشاركات
3 عدد المساهمات
3 عدد المساهمات
3 عدد المساهمات
2 عدد المساهمات
1 مُساهمة
1 مُساهمة
1 مُساهمة
إحصائيات سريعة
هذا المنتدى يتوفر على 36027 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو genaemad فمرحباً به.
أعضاؤنا قدموا 396968 مساهمة في هذا المنتدى , في 49372 موضوع

شاطر  |  



كاتب الموضوع
الادارة العليا
الادارة العليا
وسائل الإتصال
facebook

البيانات
المشاركات : 2870
الجـــنـــس : ذكر
علم دولتى : مصر
عدد التقييمات
عدد التقييمات لكاتب الموضوع :
أوسمتك يا Wii

الأوسـمـة & الرصيد
 : وسام الإدارة العليا
17122013
مُساهمةموضوع: كوردون بلو...مقرمش ولذيذ

كوردون بلو...مقرمش ولذيذ



النهارده هنقدّم لكم وصفة سهلة ولذيذة وهي الكوردون بلو ومعاه صوص الكريمة اللباني

كوردون بلو




المقادير

:كيلو صدور فراخ مخلية
2 ثمرة فلفل رومي مفروم
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة كبيرة خل
1 كوب دقيق
2 بصلة كبيرة
3 ليمونات
ملح وفلفل
خلة الأسنان
2 بيضة
2 كوب بقسماط مطحون
كمية كبيرة من الزيت للقلي


للحشو:

1/ 8 كيلو لانشون
1/ 8 كيلو جبنة شيدر
1/ 8 كيلو زيتون مقطع



الطريقة:

1- افرمي البصل كويس جداً واعصريه وخدي الميه بتاعته؛ لاستخدامها في التتبيلة.

2- ضعي ماء البصل في طبق غويط، ومعاه الملح والفلفل والخل وعصير الليمون والفلفل الرومي والقرفة، وقلّبيهم كويس مع بعض، وبكده تبقي حضّرتي التتبيلة.

3- حطّي صدور الفراخ في التتبيلة وسيبيهم لمدة ساعتين.

4- بعد ما الفراخ تتّبل، هنبدأ في حشو صدور الفراخ وكل اللي عليكِ إنك تفردي قطعة الفراخ، وتحطّي عليها شريحة من الجبن الشيدر، وشريحة لانشون، وقطعتان من الزيتون.

5- لفي صدور الفراخ على الحشو واقفليه كويس، واحكميها بغلق الجوانب المفتوحة بخلة الأسنان.

6- قلّبي صدور الفراخ الملفوفة في الدقيق وبعد كده حطيها في البيض، وبعدين غطيها بالبقسماط من كل الجوانب بعد ما تتبّليه بالملح والفلفل.

7- سخني الزيت كويس جداً على نار عالية وابدئي بوضع الكوردون في الزيت واحدة واحدة بحرص، وبعد كده خففي النار علشان تتحمر على نار هادية، وقبل ما تشيليها من الزيت، زودي النار علشان تكون مقرمشة.

ولو عايزة تظبطي الأكلة تمام وتبقى ولا أحسن شيف ممكن تقدّمي مع الكوردون بلو صوص الكريمة بالكرّات..


صوص الكريمة بالكرّات

المقادير:

كرّات مقطع قطع صغيرة
2 معلقة كبيرة زبدة
½ كوب كريمة لباني مخفوقة


الطريقة:

1- سخني الزبدة في طاسة صغيرة على نار هادية، وبعدين ضيفي عليها الكرّات المقطع، وسيبيهم على النار من 7 : 8 دقائق مع التقليب المستمر.

2- ضيفي عليهم الكريمة وسيبيهم لغاية ما الكريمة تسخن، وبعد كده قدّمي الصوص مع الكوردون بلو وهو ساخن.. وبالهنا والشفا


توقيع العضو : Wii


1- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
3- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]أهم مواضيعى

شارك الموضوع على : Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking



كوردون بلو...مقرمش ولذيذ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة
لا يوجد حالياً أي تعليق

كوردون بلو...مقرمش ولذيذ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

« الموضوع السابق|الموضوع التالي »

الـــرد الســـريـــع

((ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد))

المتواجدون حاليا فى هذا القسم
عدد المتصفحين الحاليين للمنتدى: لا أحد
تعليمات المشاركة
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB Code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML متاحة


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved
جميع الحقوق محفوظة لمنتدى المصري