المنتدىالمجلةإتصل بنامركز المصري
الأوسمةالرصيدالمكافأت الشهريةشرح المنتدى
أهلاً و سهلاً بك فى منتدى المصري.
أهلاً وسهلاً بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه



إحصائيات المنتدى
أفضل الأعضاء فى هذا الشهر
أخر المشاركات
13 عدد المساهمات
7 عدد المساهمات
3 عدد المساهمات
2 عدد المساهمات
2 عدد المساهمات
1 مُساهمة
1 مُساهمة
1 مُساهمة
1 مُساهمة
1 مُساهمة
إحصائيات سريعة
هذا المنتدى يتوفر على 36032 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو شيماء234 فمرحباً به.
أعضاؤنا قدموا 396988 مساهمة في هذا المنتدى , في 49385 موضوع

شاطر  |  



كاتب الموضوع
الادارة العليا
الادارة العليا
وسائل الإتصال
facebook

البيانات
المشاركات : 2870
الجـــنـــس : ذكر
علم دولتى : مصر
عدد التقييمات
عدد التقييمات لكاتب الموضوع :
أوسمتك يا Wii

الأوسـمـة & الرصيد
 : وسام الإدارة العليا
06122013
مُساهمةموضوع: بلح الشام .... احلي من بتاع المحلات


    اقتباس :
    وهاقلكوا على كام حركة تخليه زي بتاع المحلات وأحسن

    نبدأ

    بــســــــــــــــــم الله

    المقادير :- (( دا مقدار صغير ))

    كوب دقيق كبير
    كوب ماء كبير 
    ربع كوب زيت
    3 بيضة
    نص ملعقة كبيرة خل 
    ذزة ملح وذرة سكر 
    فانيلا

    مقدار الشربات :-

    (( أول تكة )) احنا محتاجين شربات تقيل جدا جدا 

    يعني مقدار 2 كوب سكر على نص كوب ماء يتحطوا على نار هادية لحد ما يغلوا 
    نسيبهم يغلوا 3 دقايق ونعصر عليهم نص ليمونة ويغلوا كمان 5 دقايق على نار هادية 
    ونطفي ونحط الفانيلا ونسيبه يبرد


    الطريقة :- أنا عملت 3 مقادير 

    أولاً دي الكوباية اللي عايرت بيها الدقيق والمايه والزيت 


    في الأول بنحط المايه على النار تغلي 



    أول لما المايه تغلي ننزل عليها بالزيت ونخليهم يغلوا كويس مع بعض



    وننزل بعدها بالدقيق ونكون حطين عليه ذرة السكر وذرة الملح



    ونقلب بسرعة لغاية ما تلم وتعمل كورة كده وتفصل عن جناب الحلة 



    ونسيبها تهدى خااااااااااااااالص



    بعد ما تبرد كويس أوي 

    نكسر بيضة وعليها شوية فانيلا ونعجن بإيدنا 





    كرري نفس الموضوع مع البيضة التانية 

    (( التكة التانية )) آخر بيضة حطي عليها نص معلقة الخل واعجني 

    الخل هايقلل زفارة البيض وبيدي قرمشه عجيــــــــــــبة 

    ودا شكل العجينة في النهاية 



    نبدأ بقى الشغل 

    تملي كيس الحلواني أو البلبلة 

    (( التكة التالتة )) تجيبي مقص عشان تقصي العجينة وهي نازلة من البلبلة 

    عشان تبقى شكلها مرتب زي بتاعة بره 



    كده تقدري تتحكمي فيها مش تبقى ملوية ولا آخرها منحكش 


    نبدأ بقى القلي

    الزيت لازم وحتماً ولابد يبقى بااااااااااااااااااااااااااااااااارد وغزيــــــــــر

    يعني تحطي الزيت في الطاسة وتقومي حاطة بلح الشام وتحطيه على نار هاااااااادية 

    (( متمليش الطاسة أوي ))







    بدأت تكبر وتطلع لفوق










    اقتباس :
    سلام اذا حان وقت مماتي .. وغطى التراب الطهور رفاتي ..
    وصرت بظلمة قبري وحيدا .. ولا من شفيع سوى حسناتي .. 
    فلا تذكروني بسوء فيكفي .. الذي قد جنيت طوال حياتي .. 
    مقرمش جدا جدا من بره وطري أوي من جوه
    اقتباس :


    وطعمه أحلى من بتاع بره





    نسيت


    أفكركم اننا نسيب الزيت يبرد خالص بين كل طاسة وطاسة


توقيع العضو : Wii


1- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
3- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]أهم مواضيعى

شارك الموضوع على : Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking



بلح الشام .... احلي من بتاع المحلات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة
لا يوجد حالياً أي تعليق

بلح الشام .... احلي من بتاع المحلات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

« الموضوع السابق|الموضوع التالي »

الـــرد الســـريـــع

((ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد))

المتواجدون حاليا فى هذا القسم
عدد المتصفحين الحاليين للمنتدى: لا أحد
تعليمات المشاركة
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB Code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML متاحة


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved
جميع الحقوق محفوظة لمنتدى المصري