المنتدىالمجلةإتصل بنامركز المصري
الأوسمةالرصيدالمكافأت الشهريةشرح المنتدى
أهلاً و سهلاً بك فى منتدى المصري.
أهلاً وسهلاً بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه



إحصائيات المنتدى
أفضل الأعضاء فى هذا الشهر
أخر المشاركات
13 عدد المساهمات
7 عدد المساهمات
3 عدد المساهمات
2 عدد المساهمات
2 عدد المساهمات
1 مُساهمة
1 مُساهمة
1 مُساهمة
1 مُساهمة
1 مُساهمة
إحصائيات سريعة
هذا المنتدى يتوفر على 36031 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو Hooba20166Only فمرحباً به.
أعضاؤنا قدموا 396988 مساهمة في هذا المنتدى , في 49385 موضوع

شاطر  |  



كاتب الموضوع
الادارة العليا
الادارة العليا
وسائل الإتصال
facebook

البيانات
المشاركات : 2870
الجـــنـــس : ذكر
علم دولتى : مصر
عدد التقييمات
عدد التقييمات لكاتب الموضوع :
أوسمتك يا Wii

الأوسـمـة & الرصيد
 : وسام الإدارة العليا
06122013
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكنافة العثمانلى

طريقة عمل الكنافة العثمانلى








الكمية تكفي: 6 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 60 دقيقة 
المقادير: كيلو كنافة شربات او سيرب ربع كيلو سودانى غير مملح ومكسر لقطع صغيرة ملعقتان كبيرتان من السمن 
التحضير: نفرد الكنافة على ورقة من بالليل لحد الصبح عشان تنشف خالص 
الطبخ: وبعدها نكسرها بايدينا لحد ما تبقى قطع صغيرة ويبقى دة شكلها بعد ما اتكسرت 
ونجيب الحلة وعلى نار هادية ونضيف معلقتين السمن وتسيحها ونضيف الكنافة مع التقليب المستمر حتى تصبح ذهبية اللون وكلها يبقى لونها واحد 
(طريقة التسوية بتاعتها زى طريقة الشعرية بالظبط) 
نقعد قلب فيها كتير اوى 
عارفة ان ايديكى هتوجعك من كتر التقليب عشان يبقى لونها موحد وذهبى بس هتلاقى النتيجة جنااان 
ولما توصل للون الذهبى نحط السودانى المكسر ونقلبه تقليبتين 
وننزل الحلة من ع النار ونسقيها بالسيرم بعد ما تبقى دافية كدة 
(بلاش تحطى السيرم عليها وهى سوخنة اوى عشان ممكن تتحجر منك وتعمل كتل) 
وبعدها نجيب فنجان صغير او قالب عندك 
على حسب ما تحبى وتحطى فيه الكنافة كدة 
وتضغطى عليه كويس اوى بالملعقة عشان يبقى القالب شكله حلو فى التقديم 
وبعدها نيجى قالبين الفنجان بشدة على ايدينا او الصينية 
ونستمر حتى نفاذ الكمية 
وندخلها التلاجة ساعة 
وتقدم 
وبالهنا والشفا


توقيع العضو : Wii


1- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
3- [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]أهم مواضيعى

شارك الموضوع على : Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking



طريقة عمل الكنافة العثمانلى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة
لا يوجد حالياً أي تعليق

طريقة عمل الكنافة العثمانلى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

« الموضوع السابق|الموضوع التالي »

الـــرد الســـريـــع

((ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد))

المتواجدون حاليا فى هذا القسم
عدد المتصفحين الحاليين للمنتدى: لا أحد
تعليمات المشاركة
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB Code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML متاحة


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved
جميع الحقوق محفوظة لمنتدى المصري